Veelgestelde Vragen

De meest gestelde vragen vind je hier op ons FAQ pagina. Ontbreekt er een vraag?
Bel of mail ons gerust en wij geven je vriendelijk antwoord op je vraag.

Een van de meest veelzijdige gordijnsoorten is het inbetween gordijn.

Wat is nu precies een inbetween gordijn? Inbetween gordijnen zijn doorschijnende gordijnen met een dikte tussen die van normale gordijnen en vitrage gordijnen in. Ze zijn doorzichtig, maar door de dikkere weving en draad is de stof voller. Hierdoor zijn het gordijnen waar je wel door naar buiten kunt kijken, maar niet naar binnen. Een inbetween gordijn is daarom meestal gemaakt van semi-transparante stof.

Behalve dat u er doorheen kunt kijken, hebben ze ook een aantrekkelijk design en kunnen ze als decoratie in uw huis worden gebruikt.

Vitrages zijn de perfecte keuze als u van het uitzicht wilt genieten en toch uw privacy wilt behouden. Deze gordijnen zijn net iets doorzichtiger dan de inbetweens, zodat u naar buiten kunt kijken zonder door anderen gezien te worden. Bovendien kunt u vitrages gebruiken om u af te schermen tegen fel zonlicht of andere invloeden van buitenaf.

Inbetween gordijnen, ook wel inbetweens genoemd, zijn doorschijnende gordijnen met een dikte tussen die van normale gordijnen en vitrage gordijnen in. Ze zijn doorzichtig, maar door de dikkere weving en draad is de stof voller. Hierdoor zijn het gordijnen waardoor je wel naar buiten kunt kijken, maar niet naar binnen.

Ze worden meestal gebruikt voor privacy zonder het licht volledig te blokkeren. Het materiaal is vaak gemaakt van polyester of viscose (rayon) en kan worden gevonden in een verscheidenheid van kleuren en patronen die bij uw inrichting passen. Inbetween gordijnen werken goed in slaapkamers en woonkamers waar u een oogje op uw omgeving wilt houden zonder u volledig af te sluiten van de wereld om u heen.

Het afstoffen van uw duo rolgordijn is een eenvoudige klus die slechts een paar minuten in beslag neemt.

U kunt het stof eenvoudig verwijderen met een stofzuiger en een zachte borstel. Als u het echt grondig wilt doen, kunt u het duo rolgordijn afnemen met een (licht) vochtige microvezeldoek. Let op dat u geen natte plekken op de doek maakt, zodat u kringen voorkomt.

Jaloezieën zijn de perfecte manier om de zon en de gluurders buiten te houden. Je vindt vandaag de dag een grote verscheidenheid aan jaloezieën, van verticale jaloezieën tot houten jaloezieën en rolgordijnen. Wij hebben de belangrijkste soorten voor u op een rijtje gezet:

1. Horizontale jaloezieën

2. Verticale jaloezieën

3. Houten jaloezieën

4. Rolgordijnen

5. Vouwgordijnen

6. Schuifpanelen

Verduisteringsgordijnen zijn de meest effectieve gordijnen om het licht tegen te houden en u te helpen beter te slapen.

De naam zegt het al: verduisterende gordijnen zorgen voor een donkere kamer. Er is op dit gebied echter een groot verschil tussen verduisterend, verduisterend, lichtdicht en verduisterend.

Verduisterende gordijnen verduisteren de kamer, maar lichtstralen van bijvoorbeeld de zon of een lantaarnpaal zijn nog steeds zichtbaar. Dit betekent dat uw kamer er overdag nog steeds licht uitziet.

Wil je al het licht blokkeren dan raden wij dim-out gordijnen aa.

In Nederland en België zijn airconditioningsystemen niet erg gebruikelijk, maar gelukkig zijn er andere manieren om het huis lekker koel te houden met de juiste raamdecoratie.

Veel warmte komt via het raam naar binnen. Zelfs bij thermopane ramen is dat het geval (zij het in iets mindere mate dan bij dubbel glas). Bij thermopane ramen wordt zonlicht (energie) omgezet in warmte zodra het wordt geabsorbeerd door een ondoorzichtig object. Huizen met thermopane ramen zijn vaak ook zeer goed geïsoleerd, zodat de warmte (eenmaal binnen) niet goed kan ontsnappen.

Daarom is goede raambekleding een uitstekende oplossing om het huis in de zomer koel te houden.

Warmtewerende / Hittewerende gordijnen kunnen rechtstreeks bij uw ramen bevestigd worden en helpen kamers koel te houden door direct zonlicht weg te weerkaatsen van de ramen van uw huis. Dit helpt te voorkomen dat de warmte zich in uw huis opbouwt tijdens warme zomerdagen en -nachten!

Het hoogwaardige materiaal dat voor deze gordijnen wordt gebruikt, weerkaatst tot 80% van de inkomende zonnestralen naar buiten, terwijl er toch natuurlijk licht in uw huis binnenvalt. Dit betekent dat u ’s ochtends niet meer vroeg wakker hoeft te worden omdat u gisteravond vergeten bent uw gordijnen dicht te doen voordat u naar bed gaat!

Grote ramen zijn een aanwinst voor elke kamer, maar het kan een uitdaging zijn om ze te bedekken. Wij zijn er om u te helpen de perfecte raambekleding voor uw grote ramen te vinden.

Zoals u in ons assortiment zult zien, zijn er veel opties beschikbaar voor grote ramen. Onze selectie omvat alle basisopties, van eenvoudige gordijnen en jaloezieën tot luxueuzere opties zoals verticale jaloezieën en gemotoriseerde zonweringen.

Wij hebben iets voor elk budget, zodat u kunt kiezen wat het beste bij uw huis en levensstijl past.

Houten jaloezieën worden over het algemeen gemaakt van Basswood, Abachi of Bamboo. Deze houtsoorten hebben allemaal unieke eigenschappen, die bepalend zijn voor de stevigheid en het uiterlijk van het rolgordijn. Een jaloezie van een stevigere houtsoort kan bijvoorbeeld in bredere maten worden besteld dan een jaloezie van een lichtere houtsoort.

Basswood Jaloezieën

Basswood is een zachte maar lichte houtsoort die wordt gebruikt om de lamellen van onze jaloezieën te maken. Het heeft een natuurlijke glans en kan worden gebeitst om een verscheidenheid aan prachtige afwerkingen te creëren.

Abachi Jaloezieën

Abachi is een hardhoutsoort die afkomstig is uit Afrika en Zuid-Amerika. Het heeft een aantrekkelijk nerfpatroon dat kan worden gebeitst of geverfd om verschillende effecten op het eindproduct te creëren. Abachi wordt ook gebruikt om onze houten deuvels te maken, die worden gebruikt voor het ophangen van rolgordijnen en andere soorten gordijnen of zonweringen.

Bamboe jaloezieën

Bamboe is een van onze meest populaire materialen omdat het zowel sterk als licht is, waardoor het zeer geschikt is voor gebruik in grote raambekleding zoals gordijnen of tinten! Het heeft een kenmerkend gestreept uiterlijk dat karakter geeft en er toch elegant genoeg uitziet voor formele omgevingen zoals woonkamers of eetkamers