Waarom een wave plooi gordijn?

Waarom kiezen voor een wave plooi gordijn?

Het wave gordijn is een begrip in chique hotels, maar ook perfect voor historische panden en zelfs moderne huizen. De stof is aangebracht om zachte verticale rimpelingen te creëren, maar er is geen gordijn. In plaats daarvan hangt het in een stapel zachte stof die er bovenaan bijna hetzelfde uitziet als onderaan.

Wave plooi gordijn waarom kiezen voor een wave plooi gordijn de luxe gordijnen

Wat zijn wave plooi gordijnen?

Wave plooi gordijnen (ook wel goldgordijnen genoemd) zijn een modern alternatief voor de traditionele gordijnkop, waarbij de gordijnen langs speciale golfgordijnrails worden geleid om een gelijkmatig, golvend effect te creëren. Wanneer ze worden teruggetrokken, vermijden golfgordijnen het gebundelde uitzicht dat je krijgt met gewone gordijnstokken of -rails.

Golfgordijnen zijn gemaakt van lichtgewicht stof en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen. Ze kunnen worden gebruikt met elke stijl van raambehandeling en zijn snel en eenvoudig te installeren.

Wave-gordijnen kunnen in elke kamer van uw huis worden gebruikt en vormen een gemakkelijke aanvulling op de bestaande inrichting of voegen een vleugje kleur toe aan een anders neutrale ruimte.

Zullen wave plooi gordijnen in mijn interieur passen?

Wave gordijnen zijn de beste manier om stijl en drama toe te voegen aan uw huis. Ze zijn perfect om een kamer een vleugje klasse te geven of om u te helpen een bepaalde esthetiek te bereiken.

Wave gordijnen kunnen worden opgehangen aan een stang of rails die ze voor u opent en sluit. Dit zorgt ervoor dat al uw golven op hetzelfde moment opengaan en dezelfde tussenruimte hebben, wat de uniformiteit van het uiterlijk ten goede komt. U kunt ook kiezen voor een geïntegreerd koord bij uw rails, waarmee u ze met één hand kunt bedienen; of u kunt kiezen voor een trekstang, waarmee u ze handmatig kunt bedienen door aan een koord te trekken.

Als u op zoek bent naar iets nog geavanceerder – of als u uw vitrages volledig wilt automatiseren – dan kunnen ze ook gemotoriseerd worden! U kunt een afstandsbediening of een app op uw telefoon gebruiken om deze functies op afstand te bedienen.

wave gordijnen te kiezen uit enkel plooi of dubbel plooi

Trend van wave plooi gordijnen

De trend van grote ramen grote openslaande deuren is nog steeds in, maar hoe kleed je de ramen aan?

Wave gordijnen zijn de perfecte oplossing, zowel praktisch als esthetisch. Ze kunnen in de raam-/deuruitsparing worden geplaatst, ze kunnen worden gevoerd met verduisterende voering, of ze kunnen ongevoerd worden gelaten als een vouwgordijn om het licht te verspreiden en privacy te bieden.

Als u een bouwproject uitvoert en bifold deuren specificeert, is het altijd de moeite waard om in dat stadium te overwegen hoe u de ramen zou aankleden als het project eenmaal klaar is. Het is altijd de moeite waard om wat wandruimte aan de zijkant te hebben voor gordijnstapeling, zodat ze niet over het glas hoeven te zitten. Maar met sommige geweldige rails op de markt kunnen ze ook op aangrenzende muren buigen als dat nodig is.

Deze stijl leent zich ook voor het wegwerken van de gordijnrails in het plafond, zodat het golfgordijn schijnbaar langs het plafond glijdt – of verborgen in een plafondsparing.Al deze overwegingen kunnen worden besproken tijdens het eerste adviesgesprek. Als u laat bouwen, raden wij altijd aan om vroeg in het project met een ontwerper te overleggen over de aankleding van uw woning.

Enkel plooi of dubbel plooi wave gordijn

Of u nu een beetje karakter wilt toevoegen aan uw nieuwe huis of de akoestiek wilt verbeteren, een gordijn met enkele of dubbele plooien is een geweldige optie.

Geluid wordt gedragen door geluidsgolven die weerkaatsen tegen de muren. Een hol geluid in je (nieuwbouw)huis kun je verbeteren door gordijnen met enkele of dubbele plooien op te hangen. Deze plooien breken de geluidsgolven en zorgen zo voor geluidsdemping. Naast het feit dat gordijnen je huis sfeer geven en je interieur compleet maken, is dit een erg leuke bijkomstigheid.

Enkele plooi wave gordijn

Enkele plooien zijn de meest gebruikte plooien vanwege hun veelzijdigheid en betaalbaarheid. Bij een enkele plooi wordt gordijnstof één keer gevouwen en gestikt. Dit wordt vaak gekozen voor overgordijnstoffen of gevoerde gordijnen. Ook bij zware gordijnstoffen, zoals velours, kunt u het beste kiezen voor de enkele plooi. Heeft u gekozen voor een gordijnstof met een print of patroon, ook dan is een enkele plooi de beste keuze. Bovendien is een enkele plooi het goedkoopst, omdat je de minste stof nodig hebt.

Dubbele plooi wave gordijn

Dubbele plooien zijn een gebruikelijke keuze voor gordijnen in Nederland. Ze worden ook wel vlinderplooien genoemd, en ze kunnen gebruikt worden voor tussengordijnen, vitrage en soepele gordijnstoffen. Dubbele plooien zijn niet geschikt voor zware stoffen, omdat het gordijn dan te stijf kan vallen. Voor een dubbele plooi wordt iets meer stof gebruikt, waardoor het gordijn breder valt en een rijkere uitstraling krijgt dan bijvoorbeeld een enkele plooi.

Witte Shutters raamdecoratie
Tips
Deluxegordijnen

6 Raamdecoratie ideeën

Ben je op zoek naar het perfecte gordijn om je huis te stylen? Maak je geen zorgen! Wij zijn er om je te helpen. Het perfecte gordijn kan definitie toevoegen aan je kamers en de sfeer drastisch veranderen.

Lees verder »
Hoek inbetween gordijnen
Informatie
Deluxegordijnen

Gordijnen reiniging tips

Na een schoonmaak beurt wil je weer je gordijnen ophangen, maar je hebt er waarschijnlijk moeite mee. Het wave-gordijn is net wat moeilijker dan een gewoon gordijn, maar zeker goed te doen! We laten je zien waar de verschillende onderdelen voor zijn die je geleverd kreeg en hoe je het wave-gordijn goed onder de rails hangt.

Lees verder »
wave gordijnen te kiezen uit enkel plooi of dubbel plooi
Informatie
Deluxegordijnen

Gordijnen ophangen in wave

Na een schoonmaak beurt wil je weer je gordijnen ophangen, maar je hebt er waarschijnlijk moeite mee. Het wave-gordijn is net wat moeilijker dan een gewoon gordijn, maar zeker goed te doen! We laten je zien waar de verschillende onderdelen voor zijn die je geleverd kreeg en hoe je het wave-gordijn goed onder de rails hangt.

Lees verder »
Informatie
Deluxegordijnen

Plissegordijnen met magneestrip

Als u op zoek bent naar een raambekleding die uiterst eenvoudig te installeren is, dan zijn de plisségordijnen en magneetstrips perfect voor u. De jaloezieën kunnen heel gemakkelijk op het glas worden geplakt en passen daardoor perfect. Ze zijn uitermate geschikt voor kunststof kozijnen. Ook houten en aluminium kozijnen zijn geschikt om in het frame te klikken waarin de top down bottom up gordijnen zijn verwerkt.

Lees verder »

op maat gemaakte

Gordijnen

op maat gemaakte

Jaloeziëen

op maat gemaakte

Rolgordijnen

op maat gemaakte

Shutters