Isolerende gordijnen

Isolerende gordijnen tegen de kou

Een geweldige manier om uw energiekosten te verlagen en een comfortabelere omgeving in uw huis te creëren is het installeren van isolerende gordijnen. Deze gordijnen hebben een isolatielaag die de kou buiten en de warmte binnen houdt.

Er gaat niets boven het gevoel in een warm huis te stappen na een lange dag in de kou. En als je het geluk hebt je eigen huis te hebben, wil je dat gevoel waarschijnlijk elke dag hebben. Maar uw huis winterklaar maken kan lastig zijn – vooral als u het er goed uit wilt laten zien en dat “nieuwe huis”-gevoel wilt behouden.

Als u zich afvraagt hoe u uw ramen kunt isoleren tegen de kou of geluid, kunt u isolerende gordijnen overwegen. Thermische gordijnen kunnen helpen uw huis warmer te houden in de winter en koeler in de zomer door de ramen in uw huis te isoleren. Ze zijn gemaakt van 100% katoen of polyester stof, die helpt de warmte binnen te houden tijdens de koude maanden en houdt ongewenste geluiden buiten tijdens de warme maanden. De stof die wordt gebruikt om thermische gordijnen te maken is van cruciaal belang voor hoe goed ze de ramen in uw huis isoleren, maar er zijn ook andere factoren – grootte, geluiddemping en esthetiek – die moeten worden overwogen bij het winkelen voor dit soort gordijnen.

Isolerende gordijnen tegen de kou de luxe gordijnen

Soorten isolerende gordijnen

De isolerende eigenschappen van isolerende gordijnen zijn niet alleen beperkt tot het raamoppervlak. Het gordijn zelf is gemaakt van een speciale stof die warmteverlies tegengaat, de warmte binnenhoudt en tocht tegenhoudt.

isolerende gordijnen zijn verkrijgbaar als standaard klassieke gordijnen, maar ook als Roman Shades, hobbled shades, ballon shades en side-draw shades, om er maar een paar te noemen. Isolerende gordijnen bestaan uit geïsoleerde vulling, ingeklemd tussen materiaal dat aan een gordijnroede hangt en voorkomt dat er lucht via het raam de kamer binnenkomt.

Horizontale gordijnen zijn het meest geschikt voor grote ramen, openslaande deuren en schuifdeuren. Roman shades en gehaakte shades openen en sluiten door deze klassieke stapelstijl. Ballon shades functioneren op dezelfde manier, maar verzamelen de stof als ze omhoog gaan. In tegenstelling tot conventionele jaloezieën zijn Romeinse en ballon shades voorzien van dik gewatteerd materiaal dat goed werkt voor de isolatie.

warmte verlies vanuit ramen

Isolerende gordijnstoffen

Isolerende gordijnen zijn er in een groot aantal stoffen, waaronder katoen, polyester, zijde, microvezel en zelfs fluweel. Polyester en microvezel zijn de meest effectieve stoffen voor isolerende gordijnen, omdat ze bestand zijn tegen vocht, dat zich kan ophopen in de lucht tussen het gordijn en de ruit.

De beste manier om te bepalen welke stof voor u het meest geschikt is, is na te gaan hoeveel warmte uw raam krijgt, waar het zich bevindt (bij voorkeur op het zuiden) en of u al dan niet vochtproblemen hebt in dat deel van uw huis (zoals schimmel).

Esthetische- en isolerende gordijnen

Hoewel geïsoleerde gordijnen u misschien doen denken aan smakeloze raambekleding in goedkope hotelkamers, zijn ze er in een grote verscheidenheid aan stijlvolle kleuren en patronen. Deze gordijnen zijn niet alleen functioneel, ze zijn voorzien van aantrekkelijke zeilringen en snitten waarmee u traditionele, moderne en klassieke looks kunt bereiken.

Naast hun esthetische aantrekkingskracht zijn geïsoleerde gordijnen ook goed voor de energie-efficiëntie van uw huis. Ze houden warmte binnen tijdens de koude maanden en blokkeren schadelijke UV-stralen van de zon tijdens de zomermaanden. U kunt ze ook gebruiken als extra bescherming tegen tocht door uw ramen en deuren.

Lagere gasrekening met isolerende gordijnen

Isolerende gordijnen zijn een essentieel onderdeel van uw huis. Met hun drielaagse ontwerp bieden ze een extra isolatielaag voor uw ramen, waardoor u geld bespaart op uw energierekening. Hetzelfde ontwerp dat koude lucht buiten en warme lucht binnen houdt, dempt ook uitstekend het geluid van buiten. Dit zorgt voor een rustigere omgeving in uw huis.

Isoleer uw ramen, bespaar energie en slaap uit op zondag met thermische gordijnen.

Isolerende gordijnen zijn gemaakt van dichte stof die maximale privacy biedt en zonlicht tegenhoudt. Deze gordijnen isoleren uw ramen, zodat u energie kunt besparen door warmteverlies via het glas te voorkomen.

Omdat ze zonlicht tegenhouden, dempen isolerende gordijnen ook uitstekend het geluid van buiten. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in een reeks prachtige kleuren en patronen, zodat u de esthetiek van uw kamer kunt aanpassen terwijl u toch de voordelen van isolatie en privacy geniet!

Veloursgordijnen wave plooi gordijnen ontdek de mooiste gordijnen in ons assortiment
Informatie
Deluxegordijnen

Waarom een wave plooi gordijn?

Het wave gordijn is een begrip in chique hotels, maar ook perfect voor historische panden en zelfs moderne huizen. De stof is aangebracht om zachte verticale rimpelingen te creëren, maar er is geen gordijn. In plaats daarvan hangt het in een stapel zachte stof die er bovenaan bijna hetzelfde uitziet als onderaan.

Lees verder »
Gordijnen voor de tocht - tochtgordijnen bestel je op de luxe gordijnen
Informatie
Deluxegordijnen

Gordijnen voor de tocht

Het tochtgordijn is licht, betaalbaar en eenvoudig te installeren. Het is gemaakt van een ademende, geweven stof die voorkomt dat verwarmde lucht ontsnapt.

Lees verder »
Informatie
Deluxegordijnen

Gemaakte fouten bij het ophangen van gordijnen

Er gaat niets boven het gevoel een kamer binnen te lopen die net is ingericht. Of het nu gaat om een nieuwe verfbeurt, nieuwe meubels of een vers stel gordijnen, er is iets aan dat je het gevoel geeft dat je je beste leven leidt.

Maar zelf gordijnen ophangen kan moeilijker zijn dan het klinkt – en er zijn genoeg fouten die mensen maken als ze zelf gordijnen proberen op te hangen. Wij vertellen je over die fouten, zodat je ze kunt vermijden!

Lees verder »
Isolerende gordijnen tegen de kou de luxe gordijnen
Informatie
Deluxegordijnen

Isolerende gordijnen

Isolerende gordijnen zijn een spannende manier om te besparen op uw energierekening en om een comfortabelere omgeving in uw huis te creëren. De gordijnen hebben een isolatielaag die de kou buiten en de warmte binnen houdt.

Lees verder »

op maat gemaakte

Gordijnen

op maat gemaakte

Jaloeziëen

op maat gemaakte

Rolgordijnen

op maat gemaakte

Shutters