Isolerende gordijnen

Isolerende gordijnen tegen de kou

Een geweldige manier om uw energiekosten te verlagen en een comfortabelere omgeving in uw huis te creëren is het installeren van isolerende gordijnen. Deze gordijnen hebben een isolatielaag die de kou buiten en de warmte binnen houdt.

Er gaat niets boven het gevoel in een warm huis te stappen na een lange dag in de kou. En als je het geluk hebt je eigen huis te hebben, wil je dat gevoel waarschijnlijk elke dag hebben. Maar uw huis winterklaar maken kan lastig zijn – vooral als u het er goed uit wilt laten zien en dat “nieuwe huis”-gevoel wilt behouden.

Als u zich afvraagt hoe u uw ramen kunt isoleren tegen de kou of geluid, kunt u isolerende gordijnen overwegen. Thermische gordijnen kunnen helpen uw huis warmer te houden in de winter en koeler in de zomer door de ramen in uw huis te isoleren. Ze zijn gemaakt van 100% katoen of polyester stof, die helpt de warmte binnen te houden tijdens de koude maanden en houdt ongewenste geluiden buiten tijdens de warme maanden. De stof die wordt gebruikt om thermische gordijnen te maken is van cruciaal belang voor hoe goed ze de ramen in uw huis isoleren, maar er zijn ook andere factoren – grootte, geluiddemping en esthetiek – die moeten worden overwogen bij het winkelen voor dit soort gordijnen.

Isolerende gordijnen tegen de kou de luxe gordijnen

Soorten isolerende gordijnen

De isolerende eigenschappen van isolerende gordijnen zijn niet alleen beperkt tot het raamoppervlak. Het gordijn zelf is gemaakt van een speciale stof die warmteverlies tegengaat, de warmte binnenhoudt en tocht tegenhoudt.

isolerende gordijnen zijn verkrijgbaar als standaard klassieke gordijnen, maar ook als Roman Shades, hobbled shades, ballon shades en side-draw shades, om er maar een paar te noemen. Isolerende gordijnen bestaan uit geïsoleerde vulling, ingeklemd tussen materiaal dat aan een gordijnroede hangt en voorkomt dat er lucht via het raam de kamer binnenkomt.

Horizontale gordijnen zijn het meest geschikt voor grote ramen, openslaande deuren en schuifdeuren. Roman shades en gehaakte shades openen en sluiten door deze klassieke stapelstijl. Ballon shades functioneren op dezelfde manier, maar verzamelen de stof als ze omhoog gaan. In tegenstelling tot conventionele jaloezieën zijn Romeinse en ballon shades voorzien van dik gewatteerd materiaal dat goed werkt voor de isolatie.

warmte verlies vanuit ramen

Isolerende gordijnstoffen

Isolerende gordijnen zijn er in een groot aantal stoffen, waaronder katoen, polyester, zijde, microvezel en zelfs fluweel. Polyester en microvezel zijn de meest effectieve stoffen voor isolerende gordijnen, omdat ze bestand zijn tegen vocht, dat zich kan ophopen in de lucht tussen het gordijn en de ruit.

De beste manier om te bepalen welke stof voor u het meest geschikt is, is na te gaan hoeveel warmte uw raam krijgt, waar het zich bevindt (bij voorkeur op het zuiden) en of u al dan niet vochtproblemen hebt in dat deel van uw huis (zoals schimmel).

Esthetische- en isolerende gordijnen

Hoewel geïsoleerde gordijnen u misschien doen denken aan smakeloze raambekleding in goedkope hotelkamers, zijn ze er in een grote verscheidenheid aan stijlvolle kleuren en patronen. Deze gordijnen zijn niet alleen functioneel, ze zijn voorzien van aantrekkelijke zeilringen en snitten waarmee u traditionele, moderne en klassieke looks kunt bereiken.

Naast hun esthetische aantrekkingskracht zijn geïsoleerde gordijnen ook goed voor de energie-efficiëntie van uw huis. Ze houden warmte binnen tijdens de koude maanden en blokkeren schadelijke UV-stralen van de zon tijdens de zomermaanden. U kunt ze ook gebruiken als extra bescherming tegen tocht door uw ramen en deuren.

Lagere gasrekening met isolerende gordijnen

Isolerende gordijnen zijn een essentieel onderdeel van uw huis. Met hun drielaagse ontwerp bieden ze een extra isolatielaag voor uw ramen, waardoor u geld bespaart op uw energierekening. Hetzelfde ontwerp dat koude lucht buiten en warme lucht binnen houdt, dempt ook uitstekend het geluid van buiten. Dit zorgt voor een rustigere omgeving in uw huis.

Isoleer uw ramen, bespaar energie en slaap uit op zondag met thermische gordijnen.

Isolerende gordijnen zijn gemaakt van dichte stof die maximale privacy biedt en zonlicht tegenhoudt. Deze gordijnen isoleren uw ramen, zodat u energie kunt besparen door warmteverlies via het glas te voorkomen.

Omdat ze zonlicht tegenhouden, dempen isolerende gordijnen ook uitstekend het geluid van buiten. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in een reeks prachtige kleuren en patronen, zodat u de esthetiek van uw kamer kunt aanpassen terwijl u toch de voordelen van isolatie en privacy geniet!

Witte Shutters raamdecoratie
Tips
Deluxegordijnen

6 Raamdecoratie ideeën

Ben je op zoek naar het perfecte gordijn om je huis te stylen? Maak je geen zorgen! Wij zijn er om je te helpen. Het perfecte gordijn kan definitie toevoegen aan je kamers en de sfeer drastisch veranderen.

Lees verder »
Hoek inbetween gordijnen
Informatie
Deluxegordijnen

Gordijnen reiniging tips

Na een schoonmaak beurt wil je weer je gordijnen ophangen, maar je hebt er waarschijnlijk moeite mee. Het wave-gordijn is net wat moeilijker dan een gewoon gordijn, maar zeker goed te doen! We laten je zien waar de verschillende onderdelen voor zijn die je geleverd kreeg en hoe je het wave-gordijn goed onder de rails hangt.

Lees verder »
wave gordijnen te kiezen uit enkel plooi of dubbel plooi
Informatie
Deluxegordijnen

Gordijnen ophangen in wave

Na een schoonmaak beurt wil je weer je gordijnen ophangen, maar je hebt er waarschijnlijk moeite mee. Het wave-gordijn is net wat moeilijker dan een gewoon gordijn, maar zeker goed te doen! We laten je zien waar de verschillende onderdelen voor zijn die je geleverd kreeg en hoe je het wave-gordijn goed onder de rails hangt.

Lees verder »
Informatie
Deluxegordijnen

Plissegordijnen met magneestrip

Als u op zoek bent naar een raambekleding die uiterst eenvoudig te installeren is, dan zijn de plisségordijnen en magneetstrips perfect voor u. De jaloezieën kunnen heel gemakkelijk op het glas worden geplakt en passen daardoor perfect. Ze zijn uitermate geschikt voor kunststof kozijnen. Ook houten en aluminium kozijnen zijn geschikt om in het frame te klikken waarin de top down bottom up gordijnen zijn verwerkt.

Lees verder »

op maat gemaakte

Gordijnen

op maat gemaakte

Jaloeziëen

op maat gemaakte

Rolgordijnen

op maat gemaakte

Shutters