Een aantrekkelijkere en luxere slaapkamer

Een aantrekkelijkere en luxere slaapkamer met voldoende verlichting.

Het nieuwe seizoen is aangebroken en dat brengt een heleboel verfrissende veranderingen met zich mee.

De frisse lucht, de zonnige dagen en de belofte van een nieuw begin zorgen allemaal voor een energieke start van het jaar.

Terwijl we misschien naar de duisternis verlangen als we in slaap vallen, is het ’s morgens veel gemakkelijker om uit bed te stappen als we wakker worden in een kamer met veel licht. Een lichte en luchtige ruimte voelt niet alleen uitnodigend aan, maar natuurlijk licht verhoogt ook het ‘feel-good’ serotoninegehalte in uw lichaam, waardoor uw humeur verbetert en stressniveaus dalen.

Er is geen betere manier om het nieuwe seizoen te verwelkomen dan door de gordijnen dicht te trekken, de ramen wijd open te zetten en een paar van onze favoriete tips voor een heldere slaapkamer uit te proberen.

Onze slaapkamers zijn een plek om te ontspannen en tot rust te komen, maar dat betekent niet dat ze saai hoeven te zijn. Als het op slaapkamerinrichting aankomt, geldt: minder is meer – en dat geldt vooral voor de verlichting.

De beste manier om zonnestralen door uw slaapkamer te laten schijnen is door de muren in een neutrale kleur te schilderen en het plafond een tint lichter te maken om de stralen nog verder rond te laten schijnen. Als u wit te donker vindt, kunt u ook kiezen voor paddenstoelgrijs of eend-ei-grijs, maar dan wel in een matte kleur, want glanzende verven geven vaak schittering.

Een achtergrond in een zachtere tint is het perfecte canvas om te spelen met leuke en levendige accenten. Slaapkameraccessoires in lekkere zachte kleuren zoals pastelroze, mint en babyblauw kunnen een verfrissende zoetheid aan je inrichting toevoegen, terwijl camelkleurige tinten en roestkleuren warmte toevoegen. Hoewel het misschien contra-intuïtief lijkt, zijn monochrome paletten een handig designgeheim dat in Scandinavische landen wordt gebruikt om het weinige licht dat ze tijdens de lange, donkere winters hebben, optimaal te benutten. Breng deze look in evenwicht door uitbarstingen van zwart of houtskool in stoffen met patronen of ingelijste kunst te combineren met puur witte vlakken om ze te laten opvallen.

Geef je slaapkamer een beetje glans

Het is geen geheim dat spiegels de ultieme truc zijn om een kleine ruimte groter en lichter te laten lijken. Door het licht van het ene deel van de kamer naar het andere te weerkaatsen, kun je een illusie van diepte creëren in een kleine slaapkamer. De beste manier om dit te doen is door uw hoofdspiegel recht tegenover het raam te hangen dat de meeste stralen binnenlaat, en eventuele grote meubelstukken loodrecht op dit punt te plaatsen.

Of het nu strak en ingetogen is of kleurrijk en eclectisch, er is altijd wel een spiegel die bij uw interieurstijl past. Verspreid een paar van deze stukken in uw slaapkamer om de hoeveelheid zonnestralen te verdubbelen en voeg verschillende metalen of glazen accenten toe voor dat laatste glinsterende detail.

Je slaapkamer verlichten met stijl

Het is een eenvoudige oplossing voor een veelvoorkomend probleem: u wilt uw slaapkamer vullen met zacht licht, maar zware gordijnen en jaloezieën werpen te veel licht weg.

Verwissel je zware gordijnen voor doorzichtige gordijnen om het natuurlijke licht binnen te laten en je kamer toch privé te houden. U kunt zelfs de ramen iets openzetten als u wat frisse lucht en een zacht briesje wilt toevoegen.

Om het er mooi uit te laten zien, mag u de bovenkant van het raam niet belemmeren, want de stralen die hier doorheen schijnen, komen het verst in de kamer; dit kan bijvoorbeeld door bomen, struiken of klimplanten die in uw tuin groeien te temmen.

En vergeet niet: hoe eenvoudig het ook klinkt, uw ramen van binnen en van buiten goed schrobben kan de oplossing zijn voor veel van uw problemen met weinig licht. Met een paar eetlepels azijn verdund in warm water worden ze weer stralend, en daarna kunt u ze snel boenen met een stuk verfrommelde krant of, als u zin hebt in iets speciaals, met een microvezeldoek.

De juiste balans in je slaapkamer

Het verlichten van je slaapkamer draait allemaal om het vinden van balans. Als je meer licht in je huis wilt, probeer dan deze tips eens, maar vergeet niet dat een paar schaduwen hier en daar helpen om diepte te creëren, een belangrijk onderdeel om een ruimte behaaglijk en gezellig te maken.

Het eerste waar u aan moet denken is de grootte van uw ramen. Als ze te klein zijn, zal er niet veel natuurlijk licht binnenvallen. Maar als ze te groot zijn, kunnen ze de kamer koud en hol laten aanvoelen. Het gaat erom de juiste middenweg te vinden tussen de twee uitersten die het beste bij uw behoeften past.

En dan: kleur! Lichte kleuren helpen om zelfs de donkerste hoeken van je kamer op te fleuren, terwijl donkere kleuren ze donkerder doen lijken dan ooit tevoren (niet ideaal). Als je voor iets neutraals gaat zoals wit of grijs, zorg er dan voor dat het niet te licht is om geen van de details uit je ruimte te wassen-dat zou het doel van het hebben van zo’n levendig kleurenschema teniet doen!

Tips
Deluxegordijnen

Een aantrekkelijkere en luxere slaapkamer

Het nieuwe seizoen is aangebroken en dat brengt een heleboel verfrissende veranderingen met zich mee.
De frisse lucht, de zonnige dagen en de belofte van een nieuw begin zorgen allemaal voor een energieke start van het jaar.

Lees verder »
Informatie
Deluxegordijnen

Jaloezie trends 2022

Dat betekent mooi weer, maar ook veel licht in je slaapkamer. Slaap is natuurlijk belangrijk om weer fit
uit bed te komen. Daarom is het belangrijk dat je ook goede zonverduisterende gordijnen of black out
gordijnen hebt.

Lees verder »
Informatie
Deluxegordijnen

Zonverduisterende Gordijnen

Dat betekent mooi weer, maar ook veel licht in je slaapkamer. Slaap is natuurlijk belangrijk om weer fit
uit bed te komen. Daarom is het belangrijk dat je ook goede zonverduisterende gordijnen of black out
gordijnen hebt.

Lees verder »

op maat gemaakte

Gordijnen

op maat gemaakte

Jaloeziëen

op maat gemaakte

Rolgordijnen

op maat gemaakte

Shutters