De raamdecoratie trends van 2023

De raamdecoratie trends van 2023

Wat worden de trends op het gebied van raamdecoratie in 2023? Welke stoffen en ontwerpen worden populair voor gordijnen en jaloezieën? Nou, ik ben blij dat je het vraagt. Hier is een lijst van de nieuwste en grootste trends in raambekleding en hoe je ze kunt gebruiken om je huis stijlvoller te maken:

Gedurfde kleuren zijn in voor gordijnstoffen.

Als u wat kleur wilt toevoegen aan uw interieur, zijn gordijnen de perfecte plek om te beginnen. Een opvallende gordijnstof kan een kamer samenbinden en een samenhangend geheel creëren. Als je je avontuurlijk voelt, kies dan een felle of neonkleurige gordijnstof – die maakt in elke ruimte indruk! Begin met één opvallend kleurelement en houd de rest neutraal: op die manier blijft de kamer rustig maar heeft hij toch genoeg visuele interesse om zich te onderscheiden van de andere neutrale kamers in uw huis. Welke aanpak u ook kiest, door kleur toe te voegen aan uw raambekleding onderscheidt u zich van alle andere gordijnstijlen!

Onverwachte kleurencombinaties voor gordijnen en draperieën

Denk bij gordijnen en gordijnen aan kleur. Ga je voor een gedurfde look die een statement maakt, probeer dan felle kleuren samen te gebruiken.

Rood en geel samen vormen bijvoorbeeld een spannende combinatie. Maar als u het subtieler wilt houden, gebruik dan verschillende tinten van één kleur – zoals blauw – voor een zachtere uitstraling. Het helpt ook om na te denken over hoe elke kamer zal worden gebruikt: als je meerdere kamers hebt die allemaal tegelijk worden gebruikt (zoals de eetkamer en de woonkamer), is het misschien het beste om neutrale of aardetinten te gebruiken zodat ze niet te veel botsen; aan de andere kant, als ze zo gescheiden zijn dat ze elkaar niet regelmatig zullen zien (een logeerkamer versus een andere logeerkamer), ga dan helemaal los!

In dat geval zouden we aanraden plezier te hebben met kleurencombinaties zoals rode gordijnen met paarse muren of marineblauwe gordijnen met gouden muren – alles kan!

raamdeocratie trends van 2023 Verschillende gordijnstoffen

Mooie gedessineerde stoffen voor gordijnen.

Gedessineerde stoffen zijn een geweldige manier om kleur toe te voegen aan een kamer. Er zijn zoveel mogelijkheden als het gaat om stoffen met patronen, van gedurfde geometrische patronen tot subtiele bloemmotieven.

Patronen kunnen subtiel of gedurfd zijn, op gordijnen of op de bekleding van het raam. Als u een eclectische smaak hebt voor patroon en kleur, kunt u overwegen verschillende soorten patronen door elkaar te gebruiken in één gordijnenset. Dit geeft uw ruimte een unieke uitstraling die goed past bij moderne meubelstijlen zoals mid-century modern of Scandinavisch design.

Lichtfilterende PVC jaloezieën

Lichtfilterende PVC jaloezieën zijn een geweldige optie voor huizen met grote ramen, omdat ze privacy kunnen bieden zonder al het licht te blokkeren. Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken en gaan jaren mee, dus uw investering is de moeite waard.

PVC jaloezieën zijn een betaalbaar alternatief voor andere opties op de markt, dus als je op een begroting en moet nieuwe jaloezieën voor uw huis, deze zijn een goede keuze. Ze komen in een verscheidenheid van stijlen en kleuren, zodat u kunt vinden wat u zoekt.

Zachte raambekleding en warme designprints

De wereld van de raambekleding is nog nooit zo spannend geweest. De trend van zachte raambekleding en warme designprints is ontstaan als antwoord op de groeiende vraag naar een zachtere uitstraling in ons dagelijks leven.

Een warme designprint is een print die warmte, geluk en comfort oproept. Dit kan worden bereikt door het gebruik van zachte, gedempte tinten zoals beige of ecru in combinatie met rijke texturen zoals fluweel en suède stoffen. Ze zijn momenteel ook erg trendy!

luxe jaloezieen in pvc of aluminium

Zachte raambekleding en warme designprints

Raamdecoratie is een belangrijk onderdeel van de woninginrichting. Het kan u helpen uw persoonlijkheid uit te drukken, kleur aan de kamer toe te voegen en textuur aan de kamer toe te voegen. Als u bijvoorbeeld een hondenliefhebber bent, is een van de beste manieren om deze liefde te tonen de raamdecoratie die u kiest. U kunt foto’s van honden hangen op uw ramen, samen met andere hond gerelateerde items, zoals boekensteunen of beeldjes. U kunt ook overwegen opknoping gordijnen met patronen die overeenkomen met uw honden ras of zelfs huisdieren speelgoed zoals pluche en opgezette dieren.

U kunt deze trends uitproberen en uw huis stijlvoller maken.

Raambekleding kan worden gebruikt om stijl en persoonlijkheid toe te voegen aan uw huis. Ze zijn een geweldige manier om het kleurenpalet dat u hebt gekozen voor uw interieurontwerp te laten zien. De juiste raambekleding kan ook drama creëren en het gevoel geven van een geheel nieuwe ruimte.

Als u graag patronen gebruikt bij het decoreren, probeer ze dan aan de binnenkant van uw ramen te gebruiken in plaats van alleen op de muur. Zo lijkt het alsof er meer diepte in de kamer is dan er eigenlijk is, waardoor de kamer ook groter lijkt.

Deze trends op het gebied van raamdecoratie maken je huis stijlvoller en mooier. U kunt ze in uw eigen huis uitproberen en het mooier maken dan ooit tevoren!

Witte Shutters raamdecoratie
Tips
Deluxegordijnen

6 Raamdecoratie ideeën

Ben je op zoek naar het perfecte gordijn om je huis te stylen? Maak je geen zorgen! Wij zijn er om je te helpen. Het perfecte gordijn kan definitie toevoegen aan je kamers en de sfeer drastisch veranderen.

Lees verder »
Hoek inbetween gordijnen
Informatie
Deluxegordijnen

Gordijnen reiniging tips

Na een schoonmaak beurt wil je weer je gordijnen ophangen, maar je hebt er waarschijnlijk moeite mee. Het wave-gordijn is net wat moeilijker dan een gewoon gordijn, maar zeker goed te doen! We laten je zien waar de verschillende onderdelen voor zijn die je geleverd kreeg en hoe je het wave-gordijn goed onder de rails hangt.

Lees verder »
wave gordijnen te kiezen uit enkel plooi of dubbel plooi
Informatie
Deluxegordijnen

Gordijnen ophangen in wave

Na een schoonmaak beurt wil je weer je gordijnen ophangen, maar je hebt er waarschijnlijk moeite mee. Het wave-gordijn is net wat moeilijker dan een gewoon gordijn, maar zeker goed te doen! We laten je zien waar de verschillende onderdelen voor zijn die je geleverd kreeg en hoe je het wave-gordijn goed onder de rails hangt.

Lees verder »
Informatie
Deluxegordijnen

Plissegordijnen met magneestrip

Als u op zoek bent naar een raambekleding die uiterst eenvoudig te installeren is, dan zijn de plisségordijnen en magneetstrips perfect voor u. De jaloezieën kunnen heel gemakkelijk op het glas worden geplakt en passen daardoor perfect. Ze zijn uitermate geschikt voor kunststof kozijnen. Ook houten en aluminium kozijnen zijn geschikt om in het frame te klikken waarin de top down bottom up gordijnen zijn verwerkt.

Lees verder »

op maat gemaakte

Gordijnen

op maat gemaakte

Jaloeziëen

op maat gemaakte

Rolgordijnen

op maat gemaakte

Shutters