Gemaakte fouten bij het ophangen van gordijnen

De Meest gemaakte fouten bij het ophangen van gordijnen

Er gaat niets boven het gevoel een kamer binnen te lopen die net is ingericht. Of het nu gaat om een nieuwe verfbeurt, nieuwe meubels of een vers stel gordijnen, er is iets aan dat je het gevoel geeft dat je je beste leven leidt.

Maar zelf gordijnen ophangen kan moeilijker zijn dan het klinkt – en er zijn genoeg fouten die mensen maken als ze zelf gordijnen proberen op te hangen. Wij vertellen je over die fouten, zodat je ze kunt vermijden!

Gordijnroede te laag ophangen

Het te laag hangen van het gordijn is een veelgemaakte fout. Het lijkt logisch om de gordijnen direct boven het raam te hangen, maar dit maakt de kamer optisch veel kleiner. Daarom is een goede richtlijn om het gordijn minstens 10 tot 15 cm boven het raam te hangen.

Heb je een hoge kamer, dan kun je de gordijnen een stuk hoger hangen – denk aan de helft of tweederde van de hoogte tot het plafond.

Te korte gordijnen vanaf de vloer

Als het gaat om het ophangen van gordijnen, zijn er een paar regels die u in acht moet nemen. De meest gemaakte fout bij het ophangen van gordijnen is ze te kort op te hangen – zoals een te lage gordijnroede – waardoor de kamer optisch kleiner lijkt. Hier zijn enkele nuttige richtlijnen om te bepalen hoe lang uw gordijnen moeten zijn:

1 tot 2 centimeter boven de vloer: dit is vooral ideaal als je een hoogpolig tapijt in je kamer hebt. Door de gordijnen op deze hoogte te laten eindigen, kunt u het gordijn moeiteloos openen en sluiten.

Recht op de vloer: dit geeft een net, schoon effect, maar is moeilijk te bereiken omdat je de gordijnroede precies op de juiste hoogte moet hangen.

Langer dan tot de vloer: dit geeft een romantisch effect. Dit werkt het beste met gordijnen van luxe materialen, zoals fluweel. Een nadeel van deze lengte is wel dat de gordijnen stoffig kunnen worden.

Te smalle gordijnen voor je raam

Uw gordijnen moeten minstens breed genoeg zijn om het hele raam te bedekken. De beste manier om de juiste maat te krijgen is de breedte van uw ramen te meten en daar aan weerszijden 15 cm aan toe te voegen. Zo bedekken uw gordijnen het hele raam en lijkt het groter.

Als u wilt dat uw gordijnen verduisterend zijn, let er dan vooral op in de slaapkamer dat de gordijnen de kamer verduisteren en zorg ervoor dat ze daadwerkelijk licht tegenhouden.

Lengte van je gordijnen

Gordijnen zijn de sleutel tot een luxueuze woonkamer. Ze kunnen er ook voor zorgen dat uw woonkamer er goedkoop en smakeloos uitziet als ze niet goed gemaakt zijn.

Als u niet genoeg stof gebruikt voor uw gordijnen, krijgt u geen volledig en luxueus effect. Zorg er daarom altijd voor dat de lengte van je gordijnen twee tot drie keer zo breed is als je raam.

Informatie
Deluxegordijnen

Plissegordijnen met magneestrip

Als u op zoek bent naar een raambekleding die uiterst eenvoudig te installeren is, dan zijn de plisségordijnen en magneetstrips perfect voor u. De jaloezieën kunnen heel gemakkelijk op het glas worden geplakt en passen daardoor perfect. Ze zijn uitermate geschikt voor kunststof kozijnen. Ook houten en aluminium kozijnen zijn geschikt om in het frame te klikken waarin de top down bottom up gordijnen zijn verwerkt.

Lees verder »
Elektrische rolgordijnen van De Luxe Gordijnen
Informatie
Deluxegordijnen

Project: Elektrische Rolgordijnen, Rico Verhoeven

Elektrische rolgordijnen & jaloezieen worden bediend door een afstandsbediening of wandschakelaar en kan gemakkelijk worden aangepast. Ze zijn erg populair omdat ze gemakkelijk te gebruiken zijn, er in vele stijlen en kleuren mogelijk zijn en zien in elk huis geweldig uit. Elektrische jaloezieën zijn ofwel verticaal of horizontaal, ze hebben geen lamellen, maar in plaats daarvan hebben horizontale stroken stof die zich uitstrekken over het raamkozijn, zoals gordijnen doen. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk omhoog of omlaag worden gerold met slechts een paar klikken op uw afstandsbediening!

Lees verder »
interior design huis op maat gemaakte exclusieve gordijnen
Informatie
Deluxegordijnen

Ikea gordijnen of gordijnen op maat

Gordijnen veranderen de uitstraling van een kamer. Of ze nu effen of doorschijnend zijn, kort of lang, je kunt gordijnen zowat overal vinden. U vindt ze zelfs bij Ikea! Als u echter het meeste waar voor uw geld wilt – en wie wil dat niet? – raden wij u aan op maat gemaakte gordijnen te kopen bij een ervaren gordijnatelier.

Lees verder »
raamdeocratie trends van 2023 Verschillende gordijnstoffen
Informatie
Deluxegordijnen

De raamdecoratie trends van 2023

Wat worden de trends op het gebied van raamdecoratie in 2023? Welke stoffen en ontwerpen worden populair voor gordijnen en jaloezieën? Nou, ik ben blij dat je het vraagt. Hier is een lijst van de nieuwste en grootste trends in raambekleding en hoe je ze kunt gebruiken om je huis stijlvoller te maken:

Lees verder »

op maat gemaakte

Gordijnen

op maat gemaakte

Jaloeziëen

op maat gemaakte

Rolgordijnen

op maat gemaakte

Shutters