De luxe van een elektrische gordijnrails

De luxe van een elektrische gordijnrails. Wat is er luxer dan geautomatiseerde gordijnen die open en dicht gaan als je de kamer binnenkomt?

Als je het over een smarthome hebt, heb je het natuurlijk over comfort. En wat is er comfortabeler dan gordijnen die automatisch open en dicht gaan. Niet meer zelf met de hand de gordijnen openen en sluiten. Heb je lichtgekleurde gordijnen? Vergeet dan ook die handafdrukken op de gordijnen. Je hoeft de gordijnen niet meer aan te raken. De gordijnen zijn te bedienen via een app, op basis van zelf ingestelde tijd, op basis van licht en natuurlijk ook met de spraakassistent.

Elektrische Gordijnrails op maat

Net als bij vouwgordijnen is het ook mogelijk om uw gordijnen elektrisch te bedienen. Hierbij maakt u gebruik van een elektrische gordijnrail die u kunt bedienen via een afstandsbediening, schakelaar of domoticasysteem. Met één druk op de knop kunt u vanuit uw stoel de elektrische gordijnen openen of sluiten. Elektrische gordijnen zijn op verschillende manieren te bedienen. Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijkheden:

De meest voorkomende manier om elektrische gordijnen te bedienen is via een afstandsbediening. U kunt kiezen uit verschillende modellen, afhankelijk van waar u ze wilt plaatsen (aan de muur of op een tafel). De afstandsbedieningen zijn verkrijgbaar in veel verschillende stijlen en kleuren. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en daarom erg populair bij mensen die moeite hebben met het bedienen van complexe apparaten.

Een andere optie is het gebruik van een schakelaar in de buurt van de elektrische gordijnrail. Hiermee kunt u de gordijnen openen of sluiten zonder dat u uit uw stoel of bed hoeft op te staan. Deze schakelaars zijn er in verschillende maten en kleuren, zodat ze perfect in elk interieur passen!

U kunt ook besluiten geen van deze opties te gebruiken en in plaats daarvan vertrouwen op domotica. Hiermee kunt u op afstand wijzigingen aanbrengen via een app op uw smartphone of tablet!

Wat zijn elektrische gordijnen

Elektrische gordijnen zijn de toekomst van raambekleding. Ze bieden u de mogelijkheid om ze elektronisch te openen en te sluiten, wat betekent dat u hiervoor geen fysieke handelingen hoeft te verrichten. U kunt ze laten sluiten wanneer u comfortabel op de bank ligt – u hoeft niet meer op te staan wanneer u comfortabel ligt! Elektrische gordijnen kunnen ook sluiten op basis van tijd of wanneer u dat wilt. Als het donker wordt bijvoorbeeld, of als je van huis gaat.

Elektrische gordijnen kunnen worden bediend met een app of met een stem. Dat wil zeggen dat je tegen je spraakassistent zoals: Google home of Alexa zeggen; Sluit de gordijnen.

Het beste deel? Je hebt geen bedrading nodig! Elektrische gordijnen zijn gebaseerd op batterijen en/of zonne-energie, dus je hoeft ze alleen maar te installeren en ze hun magie te laten werken!

Slimme gordijnen zijn de toekomst

Slimme gordijnen zijn geweldig, maar nog leuker als je ze verbindt met de rest van de slimme apparaten in je huis. Je kunt je gordijnen bijvoorbeeld laten communiceren met je lampen, zodat de lampen aangaan als je de gordijnen sluit. U kunt uw gordijnen ook laten communiceren met uw televisie, zodat de gordijnen automatisch sluiten wanneer u uw Netflix start. Slimme gordijnen kunnen ook worden geïntegreerd in geavanceerde routines, zoals: Ik ga slapen, waarna de lichten uitgaan, de tv uitgaat, de verwarming uitgaat en natuurlijk de gordijnen sluiten.

U kunt slimme gordijnen ook gebruiken om de temperatuur te regelen door ze omhoog of omlaag te doen om meer of minder licht binnen te laten. Met deze functie kunt u ze zelfs als zonnedak gebruiken!

Slimme technologie maakt het leven gemakkelijker en dat is precies wat slimme gordijnen doen. Ze zijn een gemakkelijke manier om gemak en stijl toe te voegen aan elke kamer in uw huis!

Hoe werkt een elektrische gordijn?

Elektrische gordijnen zijn een geweldige manier om wat stijl en flair aan uw huis toe te voegen. Ze kunnen u ook helpen geld te besparen op verwarming of koeling door de koude of warme lucht buiten te houden, afhankelijk van het seizoen.

Als u erover denkt om een elektrische gordijnrail aan te schaffen, maar niet zeker weet hoe het werkt, dan kunnen wij u helpen! Hier vindt u alles wat u moet weten over elektrische gordijnrails en hoe ze werken:

  • Een speciale gordijnrail
  • Een motor
  • Eventueel een afstandsbediening

Optioneel kun je er nog voor kiezen om de elektrische gordijnrail aan te sluiten op een zogenaamde smartware controller en daarmee kun je je gordijn ook bedienen via je telefoon, via de Alexa (Amazon Echo) en vanuit de hele wereld.

Het elektrische gordijnrailsysteem van De Luxe Gordijnen werkt met een ingebouwde RF (radiofrequentie) ontvanger op basis van het Z-wave protocol. Een technische term voor een samenwerking tussen fabrikanten zodat je moeiteloos je verlichting, thermostaat, gordijnen, beveiligingssysteem en deursloten met je smartphone of tablet kunt bedienen en ook op elkaar kunt afstemmen.

interior design huis op maat gemaakte exclusieve gordijnen
Informatie
Deluxegordijnen

Ikea gordijnen of gordijnen op maat

Gordijnen veranderen de uitstraling van een kamer. Of ze nu effen of doorschijnend zijn, kort of lang, je kunt gordijnen zowat overal vinden. U vindt ze zelfs bij Ikea! Als u echter het meeste waar voor uw geld wilt – en wie wil dat niet? – raden wij u aan op maat gemaakte gordijnen te kopen bij een ervaren gordijnatelier.

Lees verder »
raamdeocratie trends van 2023 Verschillende gordijnstoffen
Informatie
Deluxegordijnen

De raamdecoratie trends van 2023

Wat worden de trends op het gebied van raamdecoratie in 2023? Welke stoffen en ontwerpen worden populair voor gordijnen en jaloezieën? Nou, ik ben blij dat je het vraagt. Hier is een lijst van de nieuwste en grootste trends in raambekleding en hoe je ze kunt gebruiken om je huis stijlvoller te maken:

Lees verder »
Informatie
Deluxegordijnen

De luxe van een elektrische gordijnrails

Het wave gordijn is een begrip in chique hotels, maar ook perfect voor historische panden en zelfs moderne huizen. De stof is aangebracht om zachte verticale rimpelingen te creëren, maar er is geen gordijn. In plaats daarvan hangt het in een stapel zachte stof die er bovenaan bijna hetzelfde uitziet als onderaan.

Lees verder »
Zwarte jaloezieen op maat van dichtbij luxe jaloezieen op maat gemaakt
Informatie
Deluxegordijnen

Hoe maak je jaloezieën schoon

Het wave gordijn is een begrip in chique hotels, maar ook perfect voor historische panden en zelfs moderne huizen. De stof is aangebracht om zachte verticale rimpelingen te creëren, maar er is geen gordijn. In plaats daarvan hangt het in een stapel zachte stof die er bovenaan bijna hetzelfde uitziet als onderaan.

Lees verder »

op maat gemaakte

Gordijnen

op maat gemaakte

Jaloeziëen

op maat gemaakte

Rolgordijnen

op maat gemaakte

Shutters