5 punten voor luxe gordijnen in je woonkamer

5 punten om rekening mee te houden bij het kiezen van luxe gordijnen voor uw woonkamer

Bij het kiezen van de inrichting van uw huis, wilt u een ruimte creëren die consistent is in stijl, uiteraard met het plezier van degenen die er zullen wonen.

Vloeren, meubels, kleuren, licht – zelfs het ontwerp van gordijnen speelt een belangrijke esthetische rol.

Gordijnen zijn in feite een belangrijk detail dat het verschil kan maken in verschillende aspecten: ze passen het natuurlijke licht aan en filteren het; ze kunnen de sfeer van een kamer karakteriseren en creëren; ze zorgen voor contrasterende of harmonieuze effecten met betrekking tot de gekozen interieurstijl; wat leidt tot nieuwe esthetische visies.

Gordijnen, van detail tot geheel, moeten met zorg worden uitgekozen, want ze vereisen overwegingen met betrekking tot de stof, uiteraard stijl en kleur, maar ook lichtinval.

De woonkamer is de meest bewoonde en belangrijkste omgeving in huis. Het is een plaats van gezelligheid en ontspanning waar mensen het grootste deel van hun tijd doorbrengen als ze thuis zijn.

Het gordijnontwerp weerspiegelt aspecten zoals stof, kleur, licht, stijl, een reeks factoren die hen tot een van de meest controversiële en moeilijkst op te nemen inrichtingsaccessoires maken (een reden waarom veel mensen ze liever niet gebruiken).

Naast deze factoren kan ook de manier waarop ze worden geïnstalleerd, hun positie en lengte ten opzichte van de ramen veranderen.

Het gordijn is een meubelstuk met meerdere functies. Het kan gebruikt worden om de ruimte te verdelen, licht te filteren en privacy te verschaffen.

Het is een element dat het aanzicht van een ruimte kan veranderen, waarbij het risico bestaat dat het project te ver gaat en dus niet aan de smaak van de klant/ontwerper beantwoordt.

Gezien deze “complexiteit” moeten we herhalen dat als u evenwicht en gezond verstand gebruikt, u elke fout kunt vermijden.

Evenwicht en gezond verstand zullen u “leiden” tot een keuze die consistent is en harmonieert met de stijl en de rest van het meubilair (tenzij de stijl die u wilt toepassen op contrasten speelt). De enige manier om een juiste keuze te maken, is door rekening te houden met alle aspecten die hierboven zijn genoemd met betrekking tot gordijnen.

Wij zijn dol op luxe gordijnen en weten dat u dat ook bent, maar we willen er wel voor zorgen dat u ze op een verstandige manier kiest.

Om ervoor te zorgen dat uw gordijnkeuze het ontwerp van uw kamer aanvult en geen overheersende rol gaat spelen, raden we u aan een paar dingen in gedachten te houden:

1. Gordijnen moeten een esthetische rol hebben.

In de context van interieurontwerp en inrichtingsaccessoires is het belangrijk te onthouden dat gordijnen een aanvulling zijn, niet de hoofdrolspeler. Als zodanig moeten zij kunnen fungeren als een versnelling in het complexe mechanisme van lijnen, vormen, licht, kleuren en decoratieve elementen.

Het enige echte risico waarop wij willen wijzen is dat de gordijnen te veel op de voorgrond treden: in het ontwerp moeten de inrichtingsaccessoires een aanvulling blijven en geen overheersende rol gaan spelen (zoals de sofa in de woonkamer of het bed in de slaapkamer).

2. Belang van lichtval en natuurlijke belichting.

Het belangrijkste bij het kiezen van gordijnen voor uw woonkamer is de relatie met natuurlijk licht.

Kies gordijnen die een wisselwerking aangaan met het natuurlijke licht in uw woonkamer, of u nu wilt dat ze het licht filteren of juist verduisteren. Er zijn verschillende mogelijkheden en op basis van uw voorkeuren voor het “beheren” van het licht heeft u een richtlijn die u moet volgen wat betreft het soort stoffen, patronen, kleuren en afmetingen die u moet kiezen.

Uiteindelijk gaat het er vooral om te begrijpen hoe belangrijk natuurlijk licht is voor uw woonkamer.

3. Gordijnstoffen maken het verschil.

Als het op inrichten aankomt, kan de stof die u kiest het verschil maken.

Stoffen bestaan uit verschillende soorten materialen, maar ze hebben niet noodzakelijk een specifiek gebruik. Daarom is het belangrijk om bij het kiezen van een stof voor uw woonkamer rekening te houden met uw esthetische eisen en uw lichtbehoeften. Stoffen als katoen, linnen, satijn en zijde zijn zeer geschikt om een gevoel van lichtheid in de kamer te brengen, terwijl zwaardere stoffen zoals fluweel en brokaat de neiging hebben om de dingen een beetje donkerder te maken.

Synthetische garens raden we alleen aan voor de badkamer, omdat ze niet goed bestand zijn tegen veelvuldig gebruik in drukbezochte ruimtes. Uiteindelijk moet u stoffen kiezen op basis van wat goed voelt voor uw ruimte!

4. Laat het aansluiten op je accesoires

Wanneer u zich bezighoudt met het ontwerpen van gordijnen voor een woonkamer, mag u de waarde van de gordijnen op het gebied van inrichting en decoratieve elementen niet vergeten. Het is nog steeds een kwestie van stijl, die deels buiten hun functionaliteit ligt, waarbij uw inzet als ontwerper gericht moet zijn op een keuze die perfect aansluit bij de rest van het meubilair in de woonkamer: een detail dat in de context moet worden ingevoegd.

Een keuze die nauwelijks invloed heeft op de stoffen, maar die wel aandacht vraagt zijn patronen.

De beste manier om een dergelijke impact te creëren is door complementaire kleuren en texturen te gebruiken tussen stoffen en materialen van verschillende herkomst (bijvoorbeeld: wollen stof). U kunt ook contrasterende kleuren gebruiken tussen gordijnen en andere elementen zoals kussens of tapijten; zo zullen ze een geaccentueerd effect op elkaar krijgen.

5. Type sluiting van je gordijnen

Het kiezen van het juiste type sluiting voor uw gordijnen kan het verschil betekenen tussen een mooi, goed gemaakt ontwerp en een onhandig, ongeïnspireerd ontwerp.

Er zijn veel verschillende opties waaruit u kunt kiezen, maar wij hebben drie van onze favorieten geselecteerd:

Stang: bevestigd aan de bovenkant van het raam, hij is verkrijgbaar in vele materialen en in sommige gevallen kan een telescopische stang worden gebruikt om verschillende maten te passen.

Rail: deze kan alleen worden gebruikt bij zeer lichte gordijnen en zorgt ervoor dat het gordijn door de aan de zijkanten geplaatste koorden kan glijden, wat een uiterst minimalistische oplossing is.

Koord: dit systeem maakt gebruik van dunne koorden die aan elke kant van het raamkozijn worden bevestigd, zodat u uw gordijnen op elke gewenste hoogte kunt ophangen

zwarte jaloezieen op maat in woonkamer

Elektrische jaloezieën op maat zijn de perfecte manier om uw huis om te toveren in uw eigen persoonlijke paradijs.

Bent u moe van het gedoe met die ouderwetse jaloezieën ? We weten hoe moeilijk het is om ’s morgens op te staan en je een weg te banen door een kamer. Het is donker, je bent moe, en het laatste wat je wilt doen is een lichtschakelaar aanzetten of met een lamp rommelen. Of je licht lekker op de bank en de zon schijnt fel in je woonkamer dat je haast geen tv kunt kijken.

Elektrische jaloezieën op maat zijn de perfecte manier om uw huis om te toveren in uw eigen persoonlijke paradijs. Met een druk op de knop kunt u nu het licht in uw huis veranderen. Onze elektrische jaloezieën op maat zijn gemaakt van verschillende materialen en bieden verschillende opties voor elke kamer in uw huis. Dat is waar onze elektrische jaloezieën voor bedoeld zijn: het voor u gemakkelijker maken om het licht in uw huis te allen tijde te regelen.

Bent u op zoek naar een horizantale jaloezie die licht van gewicht is ?Als u op zoek bent naar jaloezieën die licht van gewicht zijn, volledige UV-bescherming bieden en weinig tot geen ruimte innemen op uw raamkozijn, dan zijn aluminium jaloezieën perfect voor u!

Aluminium jaloezieën zijn zo veelzijdig! Ze zijn ideaal voor badkamers en keukens omdat ze waterdicht en vlekbestendig zijn. Plus, ze zijn gemakkelijk schoon te maken. En als je ze er strak uit wilt laten zien, kies je gewoon een kleur of ladderband die bij je inrichting past.

Aluminium jaloezieën worden ook steeds vaker gekozen in nieuwe huizen. De pakkethoogte is veel minder dan houten jaloezieën omdat aluminium veel dunner is dan hout, wat betekent dat u ruimte bespaart in uw huis.

Veloursgordijnen wave plooi gordijnen ontdek de mooiste gordijnen in ons assortiment
Informatie
Deluxegordijnen

Waarom een wave plooi gordijn?

Het wave gordijn is een begrip in chique hotels, maar ook perfect voor historische panden en zelfs moderne huizen. De stof is aangebracht om zachte verticale rimpelingen te creëren, maar er is geen gordijn. In plaats daarvan hangt het in een stapel zachte stof die er bovenaan bijna hetzelfde uitziet als onderaan.

Lees verder »
Gordijnen voor de tocht - tochtgordijnen bestel je op de luxe gordijnen
Informatie
Deluxegordijnen

Gordijnen voor de tocht

Het tochtgordijn is licht, betaalbaar en eenvoudig te installeren. Het is gemaakt van een ademende, geweven stof die voorkomt dat verwarmde lucht ontsnapt.

Lees verder »
Informatie
Deluxegordijnen

Gemaakte fouten bij het ophangen van gordijnen

Er gaat niets boven het gevoel een kamer binnen te lopen die net is ingericht. Of het nu gaat om een nieuwe verfbeurt, nieuwe meubels of een vers stel gordijnen, er is iets aan dat je het gevoel geeft dat je je beste leven leidt.

Maar zelf gordijnen ophangen kan moeilijker zijn dan het klinkt – en er zijn genoeg fouten die mensen maken als ze zelf gordijnen proberen op te hangen. Wij vertellen je over die fouten, zodat je ze kunt vermijden!

Lees verder »
Isolerende gordijnen tegen de kou de luxe gordijnen
Informatie
Deluxegordijnen

Isolerende gordijnen

Isolerende gordijnen zijn een spannende manier om te besparen op uw energierekening en om een comfortabelere omgeving in uw huis te creëren. De gordijnen hebben een isolatielaag die de kou buiten en de warmte binnen houdt.

Lees verder »
Tips
Deluxegordijnen

Een aantrekkelijkere en luxere slaapkamer

Het nieuwe seizoen is aangebroken en dat brengt een heleboel verfrissende veranderingen met zich mee.
De frisse lucht, de zonnige dagen en de belofte van een nieuw begin zorgen allemaal voor een energieke start van het jaar.

Lees verder »

op maat gemaakte

Gordijnen

op maat gemaakte

Jaloeziëen

op maat gemaakte

Rolgordijnen

op maat gemaakte

Shutters