5 punten voor luxe gordijnen in je woonkamer

5 punten om rekening mee te houden bij het kiezen van luxe gordijnen voor uw woonkamer

Bij het kiezen van de inrichting van uw huis, wilt u een ruimte creëren die consistent is in stijl, uiteraard met het plezier van degenen die er zullen wonen.

Vloeren, meubels, kleuren, licht – zelfs het ontwerp van gordijnen speelt een belangrijke esthetische rol.

Gordijnen zijn in feite een belangrijk detail dat het verschil kan maken in verschillende aspecten: ze passen het natuurlijke licht aan en filteren het; ze kunnen de sfeer van een kamer karakteriseren en creëren; ze zorgen voor contrasterende of harmonieuze effecten met betrekking tot de gekozen interieurstijl; wat leidt tot nieuwe esthetische visies.

Gordijnen, van detail tot geheel, moeten met zorg worden uitgekozen, want ze vereisen overwegingen met betrekking tot de stof, uiteraard stijl en kleur, maar ook lichtinval.

De woonkamer is de meest bewoonde en belangrijkste omgeving in huis. Het is een plaats van gezelligheid en ontspanning waar mensen het grootste deel van hun tijd doorbrengen als ze thuis zijn.

Het gordijnontwerp weerspiegelt aspecten zoals stof, kleur, licht, stijl, een reeks factoren die hen tot een van de meest controversiële en moeilijkst op te nemen inrichtingsaccessoires maken (een reden waarom veel mensen ze liever niet gebruiken).

Naast deze factoren kan ook de manier waarop ze worden geïnstalleerd, hun positie en lengte ten opzichte van de ramen veranderen.

Het gordijn is een meubelstuk met meerdere functies. Het kan gebruikt worden om de ruimte te verdelen, licht te filteren en privacy te verschaffen.

Het is een element dat het aanzicht van een ruimte kan veranderen, waarbij het risico bestaat dat het project te ver gaat en dus niet aan de smaak van de klant/ontwerper beantwoordt.

Gezien deze “complexiteit” moeten we herhalen dat als u evenwicht en gezond verstand gebruikt, u elke fout kunt vermijden.

Evenwicht en gezond verstand zullen u “leiden” tot een keuze die consistent is en harmonieert met de stijl en de rest van het meubilair (tenzij de stijl die u wilt toepassen op contrasten speelt). De enige manier om een juiste keuze te maken, is door rekening te houden met alle aspecten die hierboven zijn genoemd met betrekking tot gordijnen.

Wij zijn dol op luxe gordijnen en weten dat u dat ook bent, maar we willen er wel voor zorgen dat u ze op een verstandige manier kiest.

Om ervoor te zorgen dat uw gordijnkeuze het ontwerp van uw kamer aanvult en geen overheersende rol gaat spelen, raden we u aan een paar dingen in gedachten te houden:

1. Gordijnen moeten een esthetische rol hebben.

In de context van interieurontwerp en inrichtingsaccessoires is het belangrijk te onthouden dat gordijnen een aanvulling zijn, niet de hoofdrolspeler. Als zodanig moeten zij kunnen fungeren als een versnelling in het complexe mechanisme van lijnen, vormen, licht, kleuren en decoratieve elementen.

Het enige echte risico waarop wij willen wijzen is dat de gordijnen te veel op de voorgrond treden: in het ontwerp moeten de inrichtingsaccessoires een aanvulling blijven en geen overheersende rol gaan spelen (zoals de sofa in de woonkamer of het bed in de slaapkamer).

2. Belang van lichtval en natuurlijke belichting.

Het belangrijkste bij het kiezen van gordijnen voor uw woonkamer is de relatie met natuurlijk licht.

Kies gordijnen die een wisselwerking aangaan met het natuurlijke licht in uw woonkamer, of u nu wilt dat ze het licht filteren of juist verduisteren. Er zijn verschillende mogelijkheden en op basis van uw voorkeuren voor het “beheren” van het licht heeft u een richtlijn die u moet volgen wat betreft het soort stoffen, patronen, kleuren en afmetingen die u moet kiezen.

Uiteindelijk gaat het er vooral om te begrijpen hoe belangrijk natuurlijk licht is voor uw woonkamer.

3. Gordijnstoffen maken het verschil.

Als het op inrichten aankomt, kan de stof die u kiest het verschil maken.

Stoffen bestaan uit verschillende soorten materialen, maar ze hebben niet noodzakelijk een specifiek gebruik. Daarom is het belangrijk om bij het kiezen van een stof voor uw woonkamer rekening te houden met uw esthetische eisen en uw lichtbehoeften. Stoffen als katoen, linnen, satijn en zijde zijn zeer geschikt om een gevoel van lichtheid in de kamer te brengen, terwijl zwaardere stoffen zoals fluweel en brokaat de neiging hebben om de dingen een beetje donkerder te maken.

Synthetische garens raden we alleen aan voor de badkamer, omdat ze niet goed bestand zijn tegen veelvuldig gebruik in drukbezochte ruimtes. Uiteindelijk moet u stoffen kiezen op basis van wat goed voelt voor uw ruimte!

4. Laat het aansluiten op je accesoires

Wanneer u zich bezighoudt met het ontwerpen van gordijnen voor een woonkamer, mag u de waarde van de gordijnen op het gebied van inrichting en decoratieve elementen niet vergeten. Het is nog steeds een kwestie van stijl, die deels buiten hun functionaliteit ligt, waarbij uw inzet als ontwerper gericht moet zijn op een keuze die perfect aansluit bij de rest van het meubilair in de woonkamer: een detail dat in de context moet worden ingevoegd.

Een keuze die nauwelijks invloed heeft op de stoffen, maar die wel aandacht vraagt zijn patronen.

De beste manier om een dergelijke impact te creëren is door complementaire kleuren en texturen te gebruiken tussen stoffen en materialen van verschillende herkomst (bijvoorbeeld: wollen stof). U kunt ook contrasterende kleuren gebruiken tussen gordijnen en andere elementen zoals kussens of tapijten; zo zullen ze een geaccentueerd effect op elkaar krijgen.

5. Type sluiting van je gordijnen

Het kiezen van het juiste type sluiting voor uw gordijnen kan het verschil betekenen tussen een mooi, goed gemaakt ontwerp en een onhandig, ongeïnspireerd ontwerp.

Er zijn veel verschillende opties waaruit u kunt kiezen, maar wij hebben drie van onze favorieten geselecteerd:

Stang: bevestigd aan de bovenkant van het raam, hij is verkrijgbaar in vele materialen en in sommige gevallen kan een telescopische stang worden gebruikt om verschillende maten te passen.

Rail: deze kan alleen worden gebruikt bij zeer lichte gordijnen en zorgt ervoor dat het gordijn door de aan de zijkanten geplaatste koorden kan glijden, wat een uiterst minimalistische oplossing is.

Koord: dit systeem maakt gebruik van dunne koorden die aan elke kant van het raamkozijn worden bevestigd, zodat u uw gordijnen op elke gewenste hoogte kunt ophangen

zwarte jaloezieen op maat in woonkamer

Elektrische jaloezieën op maat zijn de perfecte manier om uw huis om te toveren in uw eigen persoonlijke paradijs.

Bent u moe van het gedoe met die ouderwetse jaloezieën ? We weten hoe moeilijk het is om ’s morgens op te staan en je een weg te banen door een kamer. Het is donker, je bent moe, en het laatste wat je wilt doen is een lichtschakelaar aanzetten of met een lamp rommelen. Of je licht lekker op de bank en de zon schijnt fel in je woonkamer dat je haast geen tv kunt kijken.

Elektrische jaloezieën op maat zijn de perfecte manier om uw huis om te toveren in uw eigen persoonlijke paradijs. Met een druk op de knop kunt u nu het licht in uw huis veranderen. Onze elektrische jaloezieën op maat zijn gemaakt van verschillende materialen en bieden verschillende opties voor elke kamer in uw huis. Dat is waar onze elektrische jaloezieën voor bedoeld zijn: het voor u gemakkelijker maken om het licht in uw huis te allen tijde te regelen.

Bent u op zoek naar een horizantale jaloezie die licht van gewicht is ?Als u op zoek bent naar jaloezieën die licht van gewicht zijn, volledige UV-bescherming bieden en weinig tot geen ruimte innemen op uw raamkozijn, dan zijn aluminium jaloezieën perfect voor u!

Aluminium jaloezieën zijn zo veelzijdig! Ze zijn ideaal voor badkamers en keukens omdat ze waterdicht en vlekbestendig zijn. Plus, ze zijn gemakkelijk schoon te maken. En als je ze er strak uit wilt laten zien, kies je gewoon een kleur of ladderband die bij je inrichting past.

Aluminium jaloezieën worden ook steeds vaker gekozen in nieuwe huizen. De pakkethoogte is veel minder dan houten jaloezieën omdat aluminium veel dunner is dan hout, wat betekent dat u ruimte bespaart in uw huis.

Witte Shutters raamdecoratie
Tips
Deluxegordijnen

6 Raamdecoratie ideeën

Ben je op zoek naar het perfecte gordijn om je huis te stylen? Maak je geen zorgen! Wij zijn er om je te helpen. Het perfecte gordijn kan definitie toevoegen aan je kamers en de sfeer drastisch veranderen.

Lees verder »
Hoek inbetween gordijnen
Informatie
Deluxegordijnen

Gordijnen reiniging tips

Na een schoonmaak beurt wil je weer je gordijnen ophangen, maar je hebt er waarschijnlijk moeite mee. Het wave-gordijn is net wat moeilijker dan een gewoon gordijn, maar zeker goed te doen! We laten je zien waar de verschillende onderdelen voor zijn die je geleverd kreeg en hoe je het wave-gordijn goed onder de rails hangt.

Lees verder »
wave gordijnen te kiezen uit enkel plooi of dubbel plooi
Informatie
Deluxegordijnen

Gordijnen ophangen in wave

Na een schoonmaak beurt wil je weer je gordijnen ophangen, maar je hebt er waarschijnlijk moeite mee. Het wave-gordijn is net wat moeilijker dan een gewoon gordijn, maar zeker goed te doen! We laten je zien waar de verschillende onderdelen voor zijn die je geleverd kreeg en hoe je het wave-gordijn goed onder de rails hangt.

Lees verder »
Informatie
Deluxegordijnen

Plissegordijnen met magneestrip

Als u op zoek bent naar een raambekleding die uiterst eenvoudig te installeren is, dan zijn de plisségordijnen en magneetstrips perfect voor u. De jaloezieën kunnen heel gemakkelijk op het glas worden geplakt en passen daardoor perfect. Ze zijn uitermate geschikt voor kunststof kozijnen. Ook houten en aluminium kozijnen zijn geschikt om in het frame te klikken waarin de top down bottom up gordijnen zijn verwerkt.

Lees verder »
Elektrische rolgordijnen van De Luxe Gordijnen
Informatie
Deluxegordijnen

Project: Elektrische Rolgordijnen, Rico Verhoeven

Elektrische rolgordijnen & jaloezieen worden bediend door een afstandsbediening of wandschakelaar en kan gemakkelijk worden aangepast. Ze zijn erg populair omdat ze gemakkelijk te gebruiken zijn, er in vele stijlen en kleuren mogelijk zijn en zien in elk huis geweldig uit. Elektrische jaloezieën zijn ofwel verticaal of horizontaal, ze hebben geen lamellen, maar in plaats daarvan hebben horizontale stroken stof die zich uitstrekken over het raamkozijn, zoals gordijnen doen. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk omhoog of omlaag worden gerold met slechts een paar klikken op uw afstandsbediening!

Lees verder »
interior design huis op maat gemaakte exclusieve gordijnen
Informatie
Deluxegordijnen

Ikea gordijnen of gordijnen op maat

Gordijnen veranderen de uitstraling van een kamer. Of ze nu effen of doorschijnend zijn, kort of lang, je kunt gordijnen zowat overal vinden. U vindt ze zelfs bij Ikea! Als u echter het meeste waar voor uw geld wilt – en wie wil dat niet? – raden wij u aan op maat gemaakte gordijnen te kopen bij een ervaren gordijnatelier.

Lees verder »

op maat gemaakte

Gordijnen

op maat gemaakte

Jaloeziëen

op maat gemaakte

Rolgordijnen

op maat gemaakte

Shutters